DALLIMI MES MIQVE TË ALLAHUT  DHE MIQVE TË SHEJTANIT View larger

DALLIMI MES MIQVE TË ALLAHUT DHE MIQVE TË SHEJTANIT

AL-Nek40007

New product

Autor: IBN TEJMIJE

More details

12 Items

5,14 €

More info

DALLIMI MES MIQVE TË ALLAHUT

DHE MIQVE TË SHEJTANIT

IBN TEJMIJE

Shtëpia botuese NEKTARI

Tiranë, 2013Titulli i librit: Dallimi mes miqve të Allahut dhe miqve të shejtanit


Titulli në origjinal: E1 furkan bejne eulijairr rrahman ue eulijaish shejtan


Autor: Shejhul Islam Ahmed ibn AbdulHalim ibn Tejmije


Shqipëroi: Alban Kodra


Redaktor: Ilir E. Haxhiaj


Faqosja: Ilmi Shahu


© për bodmin në shqip


Nektari esxh


Përgatiti për botim:


Fabian Shaba


Tiranë, qershor 2013PËRMBAJTJA


PARATHËNIE 5


KAPITULLII


Cilët janë miqtë e Allahut? 11


KAPITULLI II


Besimi dhe hipokrizia 29


KAPITULLIIII


Shtresimet e miqve të Allahut 33


KAPITULLIIV


Tri kategoritë e njerëzve të bashkësisë së Muhamedit 41


KAPITULLI V


Baza e besimit, e mosbesimit dhe e hipokrlzisë 45


KAPITULLI VI


Diferencat në grada ndërmjet miqve të Allahut 47


KAPITULL VII


Kategoritë e njerëzve që përjashtohen nga miqësia me Allahun 51


KAPITULLIVIII


Miqtë e Allahut nuk dallohen së jashtmi nga njerëzit e tjerë ...55


KAPITULLIIX


Nuk është kusht që miku i Allahut të jetë i mbrojtur nga gabimet 67


KAPITULLI X


Thelbi 87


KAPITULLI XI


Profetët janë më të mirë se miqtë e Allahut, të cilët nuk janë profetë 91


KAPITULLI XII


Qartësimi i të vërtetave urdhërore të besimit me të vërtetat e krijimit që i përkasin caktimit të Allahut 117


KAPITULLI XIII


Aspekti i krijimit fizik dhe kuptimi etik fetar 135


KAPITULLI XIV


Raporti i xhindit me njeriun ka disa forma 175

...

...Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

DALLIMI MES MIQVE TË ALLAHUT  DHE MIQVE TË SHEJTANIT

DALLIMI MES MIQVE TË ALLAHUT DHE MIQVE TË SHEJTANIT

Autor: IBN TEJMIJE